La RACV, a través de la Secció de Ciències Mig Ambientals i Agroalimentàries, organisa un Curs d'Aproximació a la Cultura i l'Us de l'Oli Valencià, a desenrollar del 6 al 8 de maig.



CONDICIONS



* Curs de 12 hores lectives en horari de vesprada.
* Places llimitades (màxim 70)
* Lloc: Saló d’Actes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana
C/. Avellanes, nº 26,
* QUOTA D’INSCRIPCIÓ 40 €






PROGRAMA



Dia 6, DIMARTS
18’30 h. Inauguració.
19’00 h. El olivo como monumento natural.
En. Bernabé Moya Sánchez
19’45 h. Descans*.
20’00 h Vida, esfuerzo y fruto en el secano valenciano de antaño.
Ilm. Sr. En José F. Ballester-Olmos y Anguís


Dia 7, DIMECRES
19’00 h. El cultivo del olivo.
Prof. Dr. Domingo Salazar Hernández
Pfra. Dra. Isabel López Cortés
19’45 h. Tast d'olis valencians a càrrec de Intercoop.
Tast dirigit per D. Miguel Abad Ventura, Membre del Panel de Cata de la Comunidad Valenciana.
Técnic de Olivicultura i Elayotècnia.
20’15 h Almazaras y aceites.
Pfra. Dra. Ana Albors Sorolla


Dia 8, DIJOUS
19’00 h. El aceite y la salud.
Ilmo. Sr. Dr. En José Luis Medina García
19’45 h. Descans*.
20’00 h. Aceite y gastronomía.
Excm. Sr. Dr. Vicent L. Simó Santonja.

* En el descans s’oferirà un refrigeri valencià.





EQUIP



Format per Professors Universitaris, Doctors, Investigadors i Especialistes, integrat per:




En Bernabé Moya Sánchez

Botànic. Director del Departament d’Àrbres Monumentals. Diputació Provincial de Valéncia. IMELSA



Prof. En José F. Ballester-Olmos y Anguís
Universitat Politècnica de Valéncia.
Acadèmic Numerari de la RACV.
Ana Albors


Pfra. Dra. Ana Albors Sorolla
Universitat Politècnica de Valéncia.




Prof. Dr. Domingo Salazar Hernández

Pfra. Dra. Isabel López Cortés
Universitat Politècnica de Valéncia. E.T.S.M.R.E.



Dr. José Luis Medina García
Doctor en Medicina, Especialiste en
Cardiologia, Acadèmic Numerari de la RACV.


Dr. Vicent Lluís Simó Santonja
Notari. Escritor. Decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.