http://www.valenciahui.com/noticia.p...em_en_uns_murs


Fernando Giner: "Nos topetàrem en uns murs infranquejables"
20.05.08 | 02:00. Archivado en Politica

Manolo Matas.- En un “Salón de Tapices” de l’Hotel Astòria de la ciutat de Valéncia completament ple de públic, se celebrà ahir per la vesprada la conferència “Lo Rat Penat: 130 anys defenent lo valencià”, organisada pel l’entitat “Foro de Opinión” i impartida pel president de Lo Rat Penat, N´Enric Esteve.

A l’acte assistiren importants personalitats de la societat valenciana. Destacà la presència d’Ignacio Carrau, ex president de la Diputació de Valéncia, Mairen Beneyto, Presidenta del Palau de la Música, Alicia de Miguel, ex consellera de Benestar Social de la Generalitat Valenciana, Joan García Sentandreu, President Foral de Coalició Valenciana, José Manuel Miralles, President d’Unió Valenciana i els ex diputats Joan Oliver i Martín Quirós.

Igualment, destacà l’assistència de Juan Lladró, President del Consell Editorial de Valéncia hui, Héctor Gimeno, President del periòdic, Vicent Lluís Simó Santonja, Decà de la RACV, Federico Martínez Roda, Acadèmic, i els editors Felip Bens i Pedro Astillero, entre unes atres personalitats del valencianisme cultural.

La primera intervenció correspongué a la Presidenta del Foro de Opinión, Amparo Caballer, qui presentà i agraí l’assistència tant d’En Fernando Giner com de N’Enric Esteve.

Giner presentà al conferenciant, destacant “la gran responsabilitat que significa ser President de Lo Rat Penat, societat d’amadors de les glòries valencianes”, que s’ha caracterisat sempre per conrear la llengua valenciana i defendre les nostres senyes d’identitat”.