¡ Atención art*culo en Barcelon* de las Ramblas, peligro de infección ! Eso s* dice cosas serias "titlla Catalunya de "casa de putes carregada d'*nfules, això s*, amb deliris de grandesa i de bellesa "

www. e-noticies.com

"Un article a l''Avui' titlla Catalunya de "casa de putes"


L'escriptor Miquel de Palol ha escrit un article a l'Avui en el qual afirma que Catalunya "s'ha convertit en una pobra casa de putes". Palol declara que "no em queda més remei que constatar que el nostre pa*s, el que en d'altres temps va ser la pròspera, exemplar, fins i tot tòpicament laboriosa Catalunya, s'ha convertit avui en una pobra casa de putes, carregada d'*nfules, això s*, amb deliris de grandesa i de bellesa —que vagin a l'oculista, perquè aquest és el pa*s més lleig, més destrossat i més brut del món—, però casa de putes al cap i a la fi".

L'escriptor, a l'esmentat article, es pregunta si "hi ha alguna activitat relacionada amb la construcció del món en la qual Catalunya hi estigui implicada? Ha sortit de Catalunya algun descobriment cient*fic important, alguna aplicació tecnològica aprofitada a escala mundial? Algun corrent de pensament amb conseqüències en el camp de la filosofia, de la història, de l'economia, de la sociologia?". Palol també critica el nivell cultural catal*, del qual considera que "est* molt pitjor que a França, que a It*lia i per descomptat que a Alemanya, però és que fins i tot és pitjor que a Euskadi, que a la Rioja, que a Gal*cia i que a Andalusia, per no parlar de Madrid, on aquella ansietat de què durant tants anys ens n'hem fotut perquè els trob*vem uns pagesos papanates esnobs n'ha fet una de les ciutats més inquietes i actives d'Europa".

De la indústria catalana, l'escriptor opina que "crec recordar que les quaranta primeres empreses per facturació són estrangeres, i les poques que queden van desapareixent de forma inexorable.... Fins i tot la Chupa Chups s'acaba de vendre a una multinacional italiana". El comerç tampoc s'escapa de les cr*tiques de Palol, "resulta que per aqu* tampoc no ens mengem res", que ho exemplifica recordant "la competència entre Can Jorba i El Corte Inglés, que van anar frec a frec durant uns anys. Qui es recorda avui de Can Jorba?". L'escriptor fa una recapitulació final en la qual manifesta que "no hi ha pensament, no hi ha ciència, no hi ha art, no hi ha indústria, no hi ha comerç. Què li queda a la Madame? Per més inri, les carns no tenen la fermesa d'abans i l'estructura òssia no permet virgueries, aix* que per fer veure que es ven barata ha d'apujar els preus de les coses immediates: avui en dia els productes de primera necessitat són més cars a Girona, Sarri* i a la Platja d'Aro que a Par*s o a Leipzig".

Palou conclou el seu article sentenciant que "quan ni la societat civil ni l'administració —no haurien de ser les dues cares d'una mateixa moneda?— han estat capaces d'articular una societat productiva, se'n diu prostitució perquè no es pot fer altra cosa, perquè ni amb la ciència, ni amb l'art, ni amb la tècnica, ni amb la indústria ni amb el comerç Catalunya ha estat capaç de tirar endavant"."