Per sext any consecutiu, la revista «Lletrafaller» ha eixit al carrer, puntual a la cita fallera.

Com ve sent habitual, s’ha organisat un acte per a presentar la publicació. En este cas, la presentació de «Lletrafaller» tindrà lloc el pròxim dimecres 4 de març, a les 20 hores, en el saló d’actes de Lo Rat Penat (C/ Trinquet de Cavallers, 9, de la Ciutat de Valéncia).

En este mateix acte s’entregarà el V Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro, que enguany se’n va a parar a la figura de l’Exposició del Ninot que l’artiste Josep Lafarga ha realisat per a la Falla Plaça del Pilar de la Ciutat de Valéncia. El premi serà arreplegat pel President i Fallera Major d'esta comissió pertanyent al sector Pilar-Sant Francesc.

Els assistents a la presentació seran rebuts al ritme de tabal i dolçaina i, a les portes de Lo Rat Penat, abans d'entrar, se'ls convidarà a una degustació de bunyols en aiguardent i mistela. Segons ha indicat el director de la publicació fallera, Juli Amadeu Àrias, “l'objectiu de «Lletrafaller» és fomentar i recuperar la tradició de menjar els bunyols en una copeta d'aiguardent puix que allò del bunyol en chocolate no és més que una costum moderna”. No obstant, també se serviran copetes de mistela per a acompanyar la menjada dels bunyols d'aquells que preferixquen una beguda més suau.

Alguns dels continguts d'este sext número de la publicació són: entrevistes a les Falleres Major i Infantil de Valéncia de 2009, a la directora de Punt 2, Lola Johnson, als artistes fallers Joan Carles Donet i Toni Fornés, a Vicent i Pere Borrego, a Ramon Lluch (Federació d’Ingeni i Gràcia); reportages sobre les falles de la postguerra, les falles de 1909
i els artistes naixcuts aquell any; un ampli dossier en totes les falles d'especial i totes les falles característiques de Valéncia de 2009, etc. Com a curiositat cal destacar que l'entrevista a Marta Agustín (FMV'09) ha segut realisada per la Fallera Major de Valéncia de l'any passat, Glòria Martínez, i per l'ex vicepresidenta de Junta Central Fallera Cristina
Burdeos.

El llector trobarà, ademés, firmes com les de Obduli Jovaní, Antoni Atienza, Joan Castelló, Javi Mozas. Francesc Tarazona, Felip Bens, Marta Lanuza, Beatriu Marín, Salva Vives, Miquel Àngel Gascón, Ampar Martín-Villalba, Aureli López, Kepa Llona, Vicent R. Calatayud, Voro López o Vicent Ferrandis, entre atres, aixina com les ilustracions de Bàrbara Sebastián, Francesc Mascarós, Davit Marchuet, Monoto i Javi Bosch. Per part seua, Mayte Hernández és autora de la portada. Es tracta d’una sugerent fallera pin-up.
FONT PJV.