http://www.teresafreedom.com/modules...rticle&sid=192

EUROPARLAMENT I DESPOTISME.CAT .
NEO_INQUISICIÓ SIGLE XXI


El passat 15 de maig, 2009 varem tindre en el Parlament Europeu una bona dosis del despotisme-gestapo des de la NazionalSocialista Catalunya contra els essencials drets lingüistics dels valencians:
El Guvern Catalá, en la seua habitual desvergonya, va voler vetar la propaganda institucional en LLENGUA VALENCIANA que la Generalitat Valenciana havia preparat per a les Eleccions Europees del proxim 7 de juny i va voler CENSURAR , en el Parlament Europeu, l'emissió de spots publicitaris que marcaven la diferenciacio lingüistica i plenament legal entre la LLENGUA VALENCIANA i el catalaní impostor.Afortundamente per als valencians les pretensions despotes de tan fasciste “guvern” varen topar en la sensatea del director general de Comunicació de l'Eurocámara , Fernando Carbajo, que va imposar la LLEI : “Estem obligats jurídicament a fer esta traducció , encara que siga mínima i només haja que canviar una coma, puix que l'Estatut Valencia diu que la seua llengua s'anomena VALENCIA i no català” .
Pero el despotisme catalaní té escola i exercix des de fa sigles el seu feudal “dret de pernada” sobre l'única llengua capaç de fer-li ombra : la LLENGUA VALENCIANA . I conseguirem eclipsar-lo en quant fem arribar a Europa la VERITAT sobre el robatori cultural.CAT exercit per este suplantador “infame i infecte dialecte barceloní”(=neocatalaní) que ha construït la seua increïble mentira a expenses del glorios passat literari de la LLENGUA VALENCIANA.
Si tan segur estiguera el tiranorzuelo “guvern catalá” del pedigrí de la seua artificial “llengua” , no practicarien eixes estratagemes barribaixeres que desvelen en Europa eixa GRAN MENTIRA que es tot eixe gran muntage lingüístic del neocatalaní pompeufabrí .
Pero les illes barataries i despotiques.CAT ( naixcudes de l'analfabetisme prepotent) tenen un consagrat historial .
En la revista “L´Avenç” del 31 de març de 1891, el jove enginyer químic Pompeu Fabra i Poch, Jaume Massó i Torrents i Joaquim Casas i Carbó nos reconeixien que una mateixa ortografia per al català, el valencia i el mallorqui “és impossible perquè és contra natura”. Al temps que Fabra confessava. “Yo tinc l'esperança que podreu conseguir això (standarizar el catalaní) si conseguiu una ortografia adequada, si feu una bona selecció de formes i construccions, i si els diferents dialectes , sàviament depurats es fan prestams recíprocs..... . El català es convertirà en una variant més de la llengua occitana retrobada” .
He ací el reconeixement evident per Pompeu Fabra de que:
a) La LLENGUA VALENCIANA tenia una ortografia i evolució historica propia e independent.
b) El catalaní no tenia encara un standard propi a finals del sigle XIX , a diferencia de la Llengua Valenciana que s´el va crear durant el seu Sigle i Mig d'Or Literari,en gramatiques, diccionaris, vocabularis, produccio literària, recolzament d'uns Classics, etc...
c) Que el catalaní era “una variant més de l'Occità” (dialecte del Provençal)

No obstant això , Pompeu Fabra , pujat ya al carro del seu DESPOTISME LINGÜÍSTIC, utilisaba un to amenaçador i prepotent en els valencians, quan en 1930 nos va voler imposar la normativa del dialecte barceloní del privadíssim I.E.C. (Institut d´Estudis Catalans) advertint-nos que : “El que aneu a fer és molt arriscat”... (Carta de Pompeu Fabra a la revista “Taula dels Lletres Valencianes” (15/7/1930), vetant-nos als valencians qualsevol intent de “secessionisme” lingüistic .....
Els homenets de L´Avenç pompeufabrí es varen llançar com a folls a l'actualitzacio , sistematitzacio i expansió del dialecte barceloní a fi de convertir-ho en el modern neocatalaní literari. I en eixes estem.
Pregunta: ¿ Que ha fet la catatonica AVL i la seua tropa d´academics ineficaços per a compensar en l'Eurocámara les brutes estratagemes dels tiranuelos despotes.CAT?
RES. Per a aixo l'AVL es la domesticada mascota.CAT en les faldetes de l'IEC.
I en les de l´Eurocámara.