Preparant en família el pesebre, la corona i l'arbreret

¿Quan?

És recomanable que el pesebre, la corona d'advent i l'arbre de Nadal se preparen EN FAMÍLIA el fi de semana que correspon al primer dumenge d'Advent. Si no se pot en eixa oportunitat, també pot fer-se després.

Motivació prèvia

Lo ideal és que tota la família, especialment els chiquets, sàpien abans que açò ocorrerà un dia determinat. Serà un especial acontenyiment familiar, en el que ningú pot faltar. Si se sumen yayos, tios, cosins, o amics, tots siguen benvinguts.

Motivació d'eixe dia especial:

Ya, chiquets. ¡Este és un dia de família i de prou treball! Falta poc per a celebrar el Nadal, el naiximent de Jesús. Anem a preparar-nos per a eixa data coneixent més Jesús, participant en la nostra parròquia o colege, portant-nos molt be, dient-li coses boniques a les persones que volem i compartint en els atres. I molt important: ajudant a fer que cap chiquet se quede sense regal. Pero ademés d'eixa preparació volem preparar també la nostra llar. Fem que se veja distint perqué estem alegres esperant l'arribada del Chiquet Jesús. Aixina com les llars se preparen per a rebre un bebé, aixina deixarem hui la nostra casa especialment bella i alegre. ¡Estem en ADVENT, això és ESPERANT… la vinguda de Jesús!

Ambientació: En la mesura que se puga, escoltant Cançons de Nadal com a música de fons.

¿A on?

És clau el lloc que triem per a colocar els símbols de Nadal.
Sense dubte, en l'espai més important de la llar ha d'instalar-se el pesebre.
La corona d'advent es pot posar sobre la taula de centre en el "living", o en el lloc més destacat de la taula del menjador (és important que no hajam de moure molt la corona durant este temps).
I l'arbreret de Nadal tant de bo que estiga molt prop del pesebre en un lloc a on no impedixca el trànsit quotidià de la família. És molt important, per a previndre accidents, que la instalació elèctrica siga “com Deu mana”.

Treballant en família

No és recomanable establir una molt rigorosa divisió de funcions, perqué els chiquets voldran vore, tocar i fer-ho tot al mateix temps. Sí que és necessari identificar faenes:

* Buscar
¿A on haurem deixat els adorns de Nadal?
¡No trobem eixe angelot que mos va regalar la padrina!
¡¡¡Ací està l'allargador!!!
* Netejar i preparar
Tu neteges les branques chicotetes i yo les grans (aaachiiis!!), la mami les posa en l'arbre.
Mira, se li va borrar la pintura a este pastor en la "poteta"
¿No eren dos ovelletes?
¿Quina vela s'encén primer, papi?
* Colocar en el seu lloc
Es veu més bonica eixa garlanda dalt que baix
Mira, si pareguera que la vaca està mirant el chiquet
¡El Chiquet Deu no es posa encara, esperem la nit de nadal!
Tenim que guardar la image del Chiquet en un lloc segur, i que tots recorden - Vore pesebre.

Complements

Ademés del pesebre, la corona d'advent i l'arbre, en algunes cases es coloquen en les portes corones nadalenques (fetes de branques verdes artificials en garlandes). També hi ha atres adorns nadalencs que testimonien l'alegria d'esta espera: angelots, canelobres, tovalles, etc,

Celebrar el “nou rostre” de la llar

Una vegada conclòs el dia especial en que hem embellit la nostra casa per a l'espera de Nadal, és important que com a família celebrem lo que hem fet, en un almorzar, dinar o sopar en que TOTS aportem en la seua preparació.

El sentit d'este treball

L'experiència d'instalar el pesebre i la corona, i d'armar l'arbre de Nadal, no pot reduir-se a un simple treball decoratiu. Estos símbols no són adorns.¡ Són una mostra de l'immens amor que Deu mos té! Tant mos ama que se fa un de mosatros i naix en Belen. Per això estem contents esperant el Nadal, i per això viurem cada un dels dies que falten per a Nadal d'una manera molt especial en la llar.

L'especial rutina pre nadalenca

- Encendre tots els dies, o almenys cada dumenge, el ciri corresponent de la corona d'Advent, i fer en respecte i dedicació l'oració familiar.
- L'oració de la Novena junt en la corona d'Advent, en els nou dies que antecedixen al Nadal.
- La colocació diària de les figures del pesebre, en aquelles famílies que seguixen eixa tradició.
- La bendició diària dels aliments, tenint molt present la intenció que no hi haja famílies sense pa i sense sostre, especialment la nit de Nadal.
- Una cançó de Nadal diària. Cantant resem dos vegades, ¡i ademés és tan bonico cantar en família!
- L'encés i l'apagat diari de les llums de l'arbre de Nadal. És molt important que açò ho facen els pares, cuidant no deixar-les enceses durant tota la nit.

http://www.ampareumos.com/modules.ph...rticle&sid=600