Dama d’Elig, seqüestrada per segona vegada

[align=justify:978067671d]El proxim 1 de novembre serà l’ultim dia en que els valencians pugam vore a nostra Dama, a nostra Dama d’Elig. No es que se’n vaja de vacacions no, es que els mateixos que s’omplin la boca dient que son antifranquistes actuen igual que aquell dictador, fent i expoliant lo que els pareix; el millor eixemple la Dama d’Elig.
Esta volta li ha tocat a nostra Dama, pero segurament ho faran en tot lo que tenim de valor cultural, com es el cas del museu Sorolla que ya el tenen en Madrit.
La tactica politica centralista es mes que senzilla, si a un poble li furtes totes les seues senyes d’identitat, pert la seua individualitat tenint com a resultat borregos domesticats. Es tant el control que volen tindre sobre el poble els politics que li neguen lo que mes aprecia este. Aixo si, de quan en quan, i sobretot, quan els pareix oportu nos donen un caramelet, pero despres nos el furten com ad un chiquet en el pati d’una escola.
L’expoliacio cultural no soles la fan els de mes al nort de Vinaros, com a bons lladres que son els catalans/catalanistes historicament demostrat; Archiu de la Corona d’Arago, Cançoner de Gandia, nostre sigle d’or en tots els seus classics…No nos equivoquem, tambe la fan des de ponent. Tots aquells que a partir del 2 de novembre no hagen vist a nostra Dama, hauran de desplaçar-se a Madrit, a la capital d’Espanya, que pareix ser l’unica ciutat que la forma (Espanya) fent tot lo que estan fent.
Diran que encara tenim en Elig “La Festa” i “el Palmeral”, dos patrimonis de l’humanitat. ¿Pero qui diu que en un futur no molt lluntà no s’ho emporten?. Pareix impossible aço, pero qui es capaç de transplantar una olivera ho es de fer-ho en una palmera encara que sone a succeit.
Tenim per tant, que donar les gracies a tots els politics que nos governen, per haver-nos enganyat, manipulat i utilisat en benefici propi i no per a defendre nostres interessos, que no son atres que tot lo que repercutix sobre nostre poble, tot, inclos i sobretot lo cultural. I tambe per tratar-nos, no ya com un poble de segon divisio, si no per lo manco de tercera regional, ya que si escombra (en idioma valencià; tossir fingidament, carraspeig provocat i cridaner d’atencio) Galicia, Pais Basc, Andalucia o Catalunya , en “la capi” es fiquen les piles i ho agranen tot cap als seus respectius graners. Pero si lo Regne de Valencia reclama alguna cosa soles fan que riure’s de nosatros i continuar expoliant-nos-ho tot.
Senyors politics, des del GAV els demanem que per una vegada en sa vida per que no tenen un poquet de dignitat i un ataquet d’honradea, i deixen que nostra Dama es quede en sa casa, en Elig, en casa de sons fills.
Desgraciadament no ho faran per que uns son els que manen –l’alcaldia d’Elig es socialista- i no van a marmolar-li a qui els coloca en les llistes per a les eleccions, damunt estant tant proximes com estan, i als atres, als del PP que no els interessa ni els ha interessat mai lo nostre, lo valencià, siga la Dama, la llengua valenciana o nostra Real Senyera ya que ells soles usen nostres simbols per a traure redit politic, oblidant-se despres de tot i de totes les seues promeses.

Als valencians soles nos volen que per a votar-los, puix be, fem-ho, si, pero per dalt d’ells.[/align:978067671d]


”Qui no es capaç de respectar a una Dama es impensable que respecte a tot un poble”