Durant el debat d'investidura del presidentísimo Paco Camps, este anuncià que el Govern de la Generalitat tenia la intenció de reformar la Llei Electoral Valenciana.

Segons tinc entés, esta reforma consistiria en dividir electoralment les actuals provincies en districtes. (recordem que les provincies són l'actual model de circumscripció electoral).
Aixina, posem que a la Provincia de Valencia li corresponen 40 diputats autonòmics, dividirien la provincia (electoralment parlant) en 40 districtes, corresponent a cada un, un diputat. De manera que eixe diputat seria el del partit més votant, eliminant ya tots els demés vots, és a dir, els vots de les formacions polítiques que no tingueren majoria (encara que sumant-les feren més vots que el partit més votat) no serien computables autonòmicament.

Aixina, com en la majoria de districtes guanyaria el PP o el PSOE s'asegurarien que els demes partits tingueren dificilíssim accedir al parlament autonòmic, i molt menys tindre un grup parlamentari propi (5 diputats).

Han comprovat que els partit chicotets d'esquerra-catalanista han pogut superar la brutal barrera del 5% dels vots, i ara volen posar-los-ho més complicat.
Lo qual per una part m'alegra, perque els partits catalanistes (Compromís-BLOC i EU) quedarien fora, pero me preocupa seriament lo dificil que ho tindria un futur partit valencianiste.

Conclusió, crec que la barrera electoral se deu de baixar com en totes les CCAA pluriprovincials, al 3%. Ara que els enemics del Poble Valencià ahn demostrat pdoer passar del 5%, anem a intentar passar mosatros, i si és passar del 3 i no tindre que votar el 5, molt millor