L'Ivacor celebra una semana de portes obertes en la que se treballarà sobre decenes de joyes del patrimoni valencià.


El departament de restauració de CulturArts, l'antic Ivacor, obri les seues portes des de demà fins el divendres per a donar a conéixer com s'estudia, s'investiga i se restaura una obra d'art i oferir la possibilitat de vore com s'estan restaurant els bocetos de Jogim Sorolla procedents de l'Hispanic Society, el mant de la Verge dels Desamparats i observar de prop els frescs dels Angels Musics de la Seu de Valéncia .

Segons la Generalitat, els visitants tambe podran conéixer atres obres d'art, elements patrimonials o antigores com escultures de Benlliure i Alonso Cano, llibres i manuscrits dels archius de la Comunitat, jaciments arqueològics, dinosauris de 75 millons d'anys d'antigor o peces del museu taurí.

El director general de CulturArts, Manuel Tomás, senyala que han volgut «aprofitar que distintes entitats de caràcter científic celebren la semana de la ciència» per a que «tots els valencians puguen conéixer en qué consistix el procés de restauració».

Durant esta semana de portes obertes, les visites seran gratuïtes i els tècnics dels distints departaments de CulturArts Ivacor faran de guies i explicaran els detalls del seu treball. Per a poder assistir a estes activitats, els ciutadans deuran inscriure's en la web de l'Ivacor IVC+R: Portada.

Tindran en dos tandes, a les 9.30 i les 11.30 hores i, en concret, dema permaneixerà oberta la seu de Castelló, el dimarts la de Valéncia, el dimecres s'organisarà una visita a la Seu de Valencia, el dijous al Jaciment de les Picarazas d'Andilla i Chelva i el divendres al Jaciment de les Pilillas de Requena.

En la seu de Castelló, els visitants podran conéixer com s'estudia, investiga i restaura en este centre. Aixina, se visitaran els laboratoris científics, fotogràfics i de gràfica, i els departaments de restauració de metals i orfebreries, paleontologia, textils, art contemporàneu, paper, pintura, escultura policromada i ceràmica.

Segons les mateixes fonts, lo més destacat son els òssos de dinosauris de 75 millons d'anys d'antigor, el mant de la Verge dels Desamparats, les obres d'art contemporaneu del pintor Anzo o un monument de Benlliure dedicat al saineter Escalante.

El Instituto de Restauracin invita a ver cmo se repara un Sorolla y el manto de la Virgen. Las Provincias