Es freqüent topar-se, en reunions i tertulies, en gent valenciana, estafada pel catalanisme lingüístic exportat a Valencia pels “ cacics , antifilologics, antiliteraris , i antipatriotics de l'IEC ” ( Mossen Alcover. -sic) que professen la “fe cega del carboner.cat” o, lo que es igual , ignorancia consentida , interessada o culpable dels “panolis/tontos útils”. Entre atres coses perque eixa ignorancia culpable els ha proporcionat, sovint, grans beneficis monetaris , “guardons , premis i prebendes” ploguts des de la Catalunya feudal... .Sempre en les mateixes brutes tactiques contra la LLENGUA VALENCIANA,que ya coneixem.


Son gent carent de l'esperit crític i investigador de la meua generació , que han deglutit, obedientment, el dogmàtic engrut historicolingüístic que se'ls ha imposat des de les universitats catalencianes i sucursals. I eixe engrut s'ha convertit en el seu DOGMA SUPREM.cat. Es la seua “llengua MANDINGA.cat” , imposada per una universitat tan envellida i encartonada en Lingüística com la FRACASSADA ideologia d' esquerres que ha arruïnat la seua servilona existencia.

La demostracio científica de la seua macroestafa oferint-los els testimonis tecnics de 30 definicions donades pels millors LINGUISTES , HISTORIADORS i FILOLECS dels segles XIX,XX i XXI es sempre mal acceptada . Els frustra .... :

(link) NEOCATALANÍ = DIALECTE BARCELONI.
(30 DEFINICIONS de FILOECS I LINGÜISTES de PRESTIGI INTERNACIONAL).


... Al provar que el seu neocatalaní no es atra cosa que el “ bordissenc dialecte barceloni” del químic Pompeu Fabra (1906)... ... sempre reaccionen en l'argument de que la seua veritat es “perque es lo que diu la universitat” . ..... : . universitat?..universitats? .. qual?,.. quals? .les UNIVERSITATS i LECTORATS JUAN-PALOMO-del-yo-me-el-guiso-i-yo-me-lo-como???????????? .... que conformen la “ international network.cat” , producte del obedient servilisme onerosament mantingut per la Gran Multinacional de la Mentira .cat ??????


Professors en cognoms de la “pura raça catalana” , komissariats per a impartir pel mon-mundial la gran mentira del fals DOGMA.cat que ells professen:. I sa llenguaMANDINGA.... El MANDINGO-CATALANÍ.

Res que vore en el cientifisme de la VERITAT HISTÓRICA . Res que vore en la nostra historica LLENGUA VALENCIANA.

El testimoni de lo dit está en : “A STUDY-CASE “ : Una investigació-tipo realisada en la “Arts and Social Studies Library “ (Biblioteca General) de la Cardiff University (U.K.):

TIMO-CIENTIFISME PANCA...?O CATEDRAS-JUAN-PALOMO?

(Completar en images :


CATALANI-MANDINGO y UNIVERSITATS-JUAN-PALOMO.cat :

Web de Teresa Puerto Ferre. Cronologia Historica de la Lengua Valenciana y Lengua Valenciana una lengua suplantada - CATALANI-MANDINGO y UNIVERSITATS-JUAN-PALOMO.cat