Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la navegación y poder obtener estadísticas de uso. Al continuar con tu navegación significa que das tu consentimiento a nuestra política de cookies.

Continuar
Página 3 de 3 PrimerPrimer 123
Resultados 31 al 42 de 42
Like Tree26Me gusta.

Tema: Interessant artícul

 1. #31
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Un atre.

  "Cataluña como sinónimo de mentira."

  https://laverdadofende.wordpress.com...mo-de-mentira/
  JOSE2 Le gusta esto.

 2. #32
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Molt bo.

  "Hablan los jóvenes: Nuestra Historia manipulada por filólogos"

  Hablan los jóvenes: Nuestra Historia manipulada por filólogos*

 3. #33
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  El historiador John Elliott: 'Los jóvenes catalanes aprenden una Historia falsa'

  El historiador John Elliott: Los jóvenes catalanes aprenden una Historia falsa

 4. #34
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Un atre artícul prou interessant.

  Aragón anticatalanista. Acerca de DIADA CATALUNYA 11 SEPTIEMBRE

  https://aragonanticatalanista.wordpr...11-septiembre/

 5. #35
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Artícul d´Agustí Zacarés, responsable en Cap de Poble Democràtic (Coalició en Positiu) sobre la situació actual valenciana respecte a l´Estat espanyol. Mereix la pena llegir-lo.

  O justícia o revolta. Recuperem l'esperit de Vinatea. - Valencia News

 6. #36
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Un atre artícul prou interessant, titulat "Valéncia i la II República" per Javier Navarro publicat en la web Cultura Valenciana.

  https://culturavalencianasite.wordpr...-ii-republica/

 7. #37
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  L´artícul que ha penjat Jor, obrint un fil sobre el mateix, ho arreplegue ací també.

  El valencianisme no és anticatalanisme

  JAVIER NAVARRO ANDREU

  6 abril 201700:09

  Despuix de militar durant 10 anys en vàries associacions culturals valencianistes, em plantege perque este moviment seguix estancat i no alvança tant com deuria. Molts hauran segut els factors segurament, com la falta de subvencions econòmiques, involucrar-se les entitats en proyectes polítics o acostar-se ideològicament a la dreta, marginant l'esquerra valencianista o nacionalista.

  Per a mi el valencianisme no és demanar la derogació de l'AVL, el valencianisme és promocionar la Normes d'El Puig (RACV) i preocupar-te d'escriure correctament el valencià. El valencianisme no és fer pintades, el valencianisme és netejar els grafitis que embruten el nostre patrimoni. El valencianisme no és anar a protestar a un acte d'ideologia pancatalanista i impedir la seua realisació, el valencianisme és fer paralelament un acte pacífic enaltint en més força que mai les nostres senyes d'identitat com a poble. Valencianisme no és omplir de pintura l'estàtua de Vicente Andrés Estellés, Joan Fuster o atre, el valenciancianisme és homenajar a Anfós Ramon, Antonio Ubieto, Lluis Fullana o Almela Vives. Valencianisme no és insultar a una persona per ser pancatalanista, valencianisme és debatre en arguments, perque l'història nos dona la raó, pero si perdem la compostura, haurem perdut la raó.

  El valencianisme no és anticatalanisme. El valencianisme no és odi, el valencianisme és AMOR. Amor a tot lo nostre. Segur que molta gent no estarà d'acort en mi, pero espere que per lo manco reflexionen en lo que vullc dir.

  Despuix de 10 anys els meus pensaments han canviant, pero les meues conviccions seguixen sent les mateixes i són tres: Real Senyera única bandera dels valencians, Regne de Valéncia l'únic nom per a la nostra terra, ya que fa justícia en l'història, i les Normes d'El Puig com a normativa de la nostra dolça llengua valenciana, ya que és l'única que respecta fidelment la nostra singularitat llingüística i independència idiomàtica.

  El valencianisme no és anticatalanisme . Las Provincias

 8. #38
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  M´ha agradat l´artícul.

  Maulets i botiflers, 310 anys més tart

  MIQUELO GARCÍA MALDONADO

  24 abril 201723:50

  Fa ya algunes décades que tant en Espanya com sobre tot ací en el Regne de Valéncia, hui nomenat llegalment Comunitat Valenciana, els llibres de text i els ensajos escrits per certs allumenats baix l'influix de no se sap be quin astre nos adoctrinen en perseverància, disciplina i persistència en la seua particular interpretació de l'història del nostre, en ocasions, malparat poble valencià.

  U dels capítuls que no pot faltar, com no podia ser d'atra manera, és el referit a la Guerra de Successió espanyola: successió a la corona d'Espanya que esclatà als pocs anys de morir sense descendència en 1700 Carles II, conegut de malnom com 'El Hechizado' puix pareix ser que no anava l'home molt cabal en els seus quefers diaris. Pero bo, això és un atre tema; lo cert és la disputa per la seua successió entre dos famílies reals europees de l'época: per un costat els Borbons encapçalat pel rei francés Felip V, per l'atre els Àustries encapçalats per l'archiduc Carles.

  El Regne de Valéncia junt a la Corona d'Aragó es posaren al costat d'este últim en el recolzament de Gran Bretanya, Portugal i els Països Baixos, mentres que Castella i França ho feyen en el bando del pretenent gal. Ademés era costum, a l'igual que ocorre ara, el nomenar en un sobrenom un tant despectiu als contrincants: en este cas 'botiflers', paraula derivada del francés 'beauté fleur', 'la bella flor', en clara referència a la flor de lis, símbol de la casa dels Borbons; i 'maulets', en alusió als partidaris de l'Archiduc, qui era recolzat en la seua majoria pels llauradors i gent de baixa classe social, utilisant el diminutiu de la paraula 'maula' entesa com a cosa de poc valor, en alusió a les classes socials més desfavorides, que eren les més pròximes ad este.

  El 25 d'abril de 1707 va ocórrer un fet que marcaria als valencians posteriors per a tota nostra vida: en les rodalies del port montanyós de la població d'Almansa, els botiflers derrotaren tant per número de soldats com per estratègies militars a les tropes dels maulets, ocasionant possiblement més de 10.000 baixes entre morts, ferits i presoners. Com a conseqüència d'este fet, el per qué no dir-ho, venjatiu Felip V, el 29 de juny d'eixe mateix any aboliria els nostres furs que dos anys abans havia jurat, llevant-nos l'identitat com a poble sobirà. Per lo que este 25 d'abril no és una data per a commemorar, simplement és una data per a recordar.

  Be, pero estàvem parlant d'eixos llibres que a voltes volen inculcar-nos unes idees subjectives en relació a determinats temes que de tant traure'ls el suc, repetint-los i sobretot adoctrinant a determinades classes socials, com dic, a la fi es fan realitat.

  Diuen que l'història l'escriuen els guanyadors. Hui les batalles no es guanyen generalment en armes, hui les batalles es guanyen utilisant els mijos de comunicació i sobretot en molts diners. Quant més diners se tenen més fàcil resulta que una determinada ideologia aplegue a tot el poble, i aixina i a base de repetir molt una mentira una i atra volta sense reparar en el mal que es pot fer, més veritat serà.

  Hui tenim una classe política en Valéncia que s'atrevix a dir-nos botiflers als que defenem nostra cultura, nostra llengua, nostres tradicions i en definitiva tot allò que nos fa diferents dins dels pobles d'Espanya, sense reparar que precisament ells lo que intenten és integrar-nos en una cultura o inclús en una geografia totalment aliena a la nostra, deixant perdre la nostra identitat com a valencians.

  En certa manera recorden ad aquells ilustrats del segle XVIII que promovien galicismes en el llenguage, en la moda, inclús en les costums i tradicions dels espanyols de l'época, autoproclamant-se la classe social intelectual i culta del moment, desdenyant i menyspreant als que no pensaren com ells i no adoptaren les seues idees afrancesades tant d'actualitat en eixos moments.

  Malauradament el 25 d'abril de 1707 continua estant de moda, continuem vivim en una societat que nos margina. Mentres als demés se'ls reconeix els seus antics drets i costums, ací se nos nega sistemàticament eixe reconeiximent, se nos margina en un món dominat per botiflers del segle XXI que en ocasions, moltes, reneguen de nostra pròpia idiosincràsia com a poble i nos fan viure en l'ostracisme més absolut. Per desgràcia, tenim polítics locals que favorixen ad atres terres per damunt de la nostra, mentres nos fan creure, en una absurda reinterpretació maniquea de la nostra història, que el fet de ser botifler és una qüestió de dretes o d'esquerres, de blau o sense blau, de valencià o català, pero la veritat és que no, la veritat és que aquell qui pretén reivindicar l'herència dels maulets del segle XVIII sempre reconeixeria els drets, la cultura, les tradicions, la llengua i el benestar dels valencians com a propis dels valencians i el fet diferenciador que el fa autèntic i genuí, mentres els botiflers voldrien eliminar tot principi d'identitat pròpia, eixa identitat que nos fa poder dir en orgull. «Yo soc valencià».


  Maulets i botiflers, 310 anys més tart . Las Provincias

 9. #39
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Un atre artícul.

  "Los mitos del independentismo: Ni fue Estado ni hubo Países Catalanes ni en 1714 era una democracia en ciernes"

  Los mitos del independentismo: Ni fue Estado ni hubo Países Catalanes ni en 1714 era una democracia en ciernes
  Daijon Le gusta esto.

 10. #40
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Molt bon artícul, mereix estar en este fil.

  "Historia para los no iniciados. Cronología del Reino de Valencia"

  https://templersdeburjassot.wordpres...o-de-valencia/

 11. #41
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  L´artícul de Juan Vanrell, publicat en El Palleter no té desperdici. Mereix la pena llegir-lo.

  El chantaje que no cesa

  Juan Vanrell Nadal/ Es evidente que el chantaje es un ardid muy sutil. Los dirigentes y las instituciones pancatalanistas, además de su FABULACIÓN sin límites y de su VICTIMISMO sin medida, usan el chantaje con habilidad magistral. “Els catalans som diferents” proclaman por doquier. Los españoles, genuflexos, deberemos adorarles como el sol, la luna y las estrellas adoraban al José bíblico…

  Los valencianos y los mallorquines hemos de afrontar incólumes las embestidas impúdicas de este pancatalanismo que, con engaño, nos roba el tesoro de nuestra lengua vernácula, muchísimo más antigua que la suya. Según ellos mismos, “CATALUNYA TE MIL ANYS”. En cambio los nombres de Valencia y de Baleares ya existían en tiempo de Roma y de Cartago. Aníbal exaltaba la valía de los honderos baleáricos. Esta realidad histórica no les interesa, prefieren el chantaje. Comentemos algunos:

  A “S’Arenal Unit” le han quitado la subvención municipal. Algunos de sus colaboradores vamos desmontando las falacias del “català” usurpador. Esto desagrada a la progresía “embellumada” del tripartito que rige el municipio… Lo innegable es que “S’Arenal Unit” es un paradigma de unión y respeto. Encontramos artículos en puro catalán (Pare Jordi), en puro malloquín (Guiem Amengual), en mallorquín “salat” con ortografía catalana (Jaume Oliver) y lógicamente en castellano y hasta “en forasté”… Un auténtico modelo de convivencia pacífica sin distinción de ideologías. ¡Enhòrabòna, señó Directó, y endevant!

  En Valencia tenemos también un caso reciente. Ha sido completamente ignorada la presentación y publicación del libro “TODAS LAS PRUEBAS CONTRA LA MENTIRA CATALANISTA”, cuyo autor, D. Juan García Sentandreu, es un dechado de valencianismo valiente y cabal. Políticos, medios de comunicación e instituciones oficiales le han hecho el vacío total. Desmiente meridianamente las mentiras del pancatalanismo chantajista que pretende hacernos de estirpe catalana. ¡Gracias, Juan, y a seguir inasequibles al desaliento!

  Los casos de chantaje catalanista no tienen límite ni fin. Brevemente narraré algunos que he vivido personalmente:

  A “S’Acadèmi de sa Llengo Baléà” la Consellería no le aceptó los Estatutos escritos en mallorquín. Tenían que estar en catalán. Para su aprobación se presentaron en castellano…

  En la década de los años 1990 el periódico “EL MUNDO/DIA DE BALEARES” publicaba de vez en cuando artículos míos en defensa de LA VERDAD de nuestra esencia lingüística. Un buen día no se publicaron más. El Director de entonces, D. Eduardo Inda, lo lamentó amparándose en que cumplía órdenes superiores. Me enteré posteriormente de que la propiedad fue avisada de que perdería subvenciones oficiales si seguían publicando mis artículos “crispadores”…

  En 1950 estaba en el Colegio La Salle de Mahón. Con algunos antiguos alumnos fundé el “C. B. LA SALLE-MAHÓN”. El equipo tuvo brillante ejecutoria deportiva. Con el nombre “MENORCA” jugó varias temporadas en la élite del baloncesto español… En el año 2000 el Colegio celebró solemnemente las Bodas de Oro del Club. Escribí muy gustoso la historia de estos 50 años. Contaba que en sus inicios los jugadores tenían que pagarse su equipaje, marcar con cal los límites del campo de juego, colaborar en los desplazamientos, ayudarme en los problemas que nos ponía el Hno. Director, pues el Colegio era pobre de solemnidad. (Los alumnos pagaban de 15 a 20 pesetas mensuales según la clase --10 ctmos. de euro en dinero actual-) Centrándonos en la trayectoria de estos 50 años, relataba anécdotas curiosas. Por su interés el Ayuntamiento de Mahón se ofreció para su publicación. Esto sí, sería en catalán. Como me negué a ello, dicha historia debe yacer olvidada en algún cajón del Colegio…

  Los gobiernos políticos de la izquierda valenciana y balear, ahora en el poder, chantajean sin pudor. Dan subvenciones copiosas a todas las entidades catalanistas, mientras las niegan o merman a las que no adoran el becerro de oro catalán (Lo Rat Penat, Nòu Valencianisme, G.A.V., G.A.B., Fundaciones, etc., etc., etc.). Estos gobiernos, desde su enorme poder político, pisotean dos derechos fundamentales: LIBERTAD Y DEMOCRACIA. ¿Es acaso auténticamente democrático apoyar la lengua catalana en detrimento de la española?... El primer y principal requisito para ser funcionario o profesor en centros públicos es el título de “català”, no la preparación para el destino. (¿Puede explicarme alguien por qué nuestra izquierda es en Valencia y Baleares más catalanista que los propios catalanes?...) Sin profesión pública de fe catalanista es difícil medrar y obtener ayudas… Tengo una anécdota personal significativa. En una notaría de Palma me preguntó amablemente el oficial cómo me iban “les vacances”. Con idéntica amabilidad le expliqué que las palabras latinas que en plural terminan en …TIONES, en castellano lo hacen en ….CIONES y en mallorquín en ….CIONS (orationes: oraciones, oracions; actiones; proclamationes: proclamaciones, proclamacions; directiones, direcciones, direccions; vacationes: vacaciones, VACACIONS; y así un largo etcétera). “VACANCES” es puro galicismo heredado de los más de 450 años que la “Marca Hispánica”, la Cataluña actual, fue soberanía francesa. Con gesto de sorpresa me replicó: “Uuuuuy, vostê emb aquestas idèas no farà carrera a Mallorca”… Si pasamos al panorama de los colegios concertados veremos que tienen colgada la espada de Damocles que puede cortarles subvenciones, autorizaciones y demás. En Valencia algunos colegios deberán suprimir aulas de bachillerato -todas, los colegios del Opus- porque así lo dispone y ordena el Conseller, Sr. Marzà, en contra de la voluntad de los pades afectados. ¿Es esto libertad democrática o despotismo dictatorial? Un diario valenciano da la respuesta: “La filosofía política de Marzà es totalitaria. Afecta a todos los ámbitos de la vida. Busca la construcción de los países catalanes. Destierra la lengua española de la enseñanza e incide en el adoctrinamiento de los niños. En los colegios públicos muchos directores y profesores tratan de vendernos la burra a los padres diciéndonos que es para bien de nuestros hijos” (LAS PROVINCIAS. 06-05-17. Pág. 2)… ¡Chantaje subyacente total!

  Para terminar, todo mi aliento a los buenos valencianos y mallorquines a que no claudiquen ante tanta mentira y chantaje pancatalanista. Que no sean ingenuos como Pére Rotger, exalcalde de Inca e impulsor del “.cat” en Baleares. Me alardeó de que él y su familia eran los más mallorquines del mundo, “emperò, axò sí, que ningú me tòqui es CATALÀ DE MALLORCA, perque ês sagrat”… Con alcaldes de tamaña incongruencia no caben más incultos en mi tierra… Nosotros, convencidos y orgullosos, seguiremos defendiendo el tesoro de nuestra lengua.


  Juan Vanrell Nadal
  Catedrático de Francés
  Pte. de la Acadèmi de sa Llengo Baléà. Premi Llealtat 2009. Premi Palleter.

  OPINIO
  Daijon Le gusta esto.

 12. #42
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,888
  Artícul d´Òscar Rueda en Las Provincias.

  Autoodi

  ÒSCAR RUEDA
  Viernes, 14 julio 2017, 09:51

  L'autoodi és un reacció de rebuig que, en processos de conflicte o assimilació cultural, pot sentir una persona cap a característiques que són pròpies del seu grup social -per tant, les pròpies de sos pares, els seus familiars o els seus amics més pròxims- pero que per desgràcia són estigmatisades o marcades negativament pels grups socialment (políticament, econòmicament, acadèmicament) dominants.

  Les persones que patixen d'autoodi rebugen eixes característiques pròpies del seu grup -aplegant inclús a negar que existixen- i tendixen a adoptar, per mimetisme, les del grup socialment dominant; fins al punt d'acabar actuant de manera contrària als interessos del que fon el seu grup social originari. Els processos de substitució o dialectalisació llingüística -el canvi d'una llengua per una atra en un territori determinat, en un determini més o manco llarc de temps, sense que hi haja una substitució demogràfica de les persones que habiten en ell- són un eixemple de llibre.

  En este sentit, si d'una cosa han patit i patixen els dirigents (polítics, econòmics, acadèmics) valencians és d'això: d'autoodi. Considerar que lo valencià és inferior a lo de fòra, ya vinga de Madrit, de Barcelona o de més allà dels Pirineus, és un deport nacional. I aixina nos va, clar. L'últim episodi l'hem patit esta semana. Per una banda, el passat dia 11, el nostre director general de Política Llingüística es reuní en Palma en els seus homòlecs de Catalunya i Balears per a acordar fer un acte conjunt en commemoració dels 150 anys del naiximent de l'ingenier Pompeu Fabra, pare de la llengua catalana moderna (i de la negació de la llengua valenciana com a idioma independent, per cert), aixina com per a estendre a tots els 'territoris' la campanya «I tu, ¿jugues en català?», destinada especialment a estendre l'us d'eixe idioma entre els chiquets.

  Pero encara n'hi ha més. El mateix dia coneixíem que un senador valencià -per supost, del mateix partit que el nostre viager director general- exigia que es publicara la Constitució espanyola en lleonés, aragonés, asturià, extremeny i caló. Casi res porta el diari. I no ho diem per les respectabilíssimes modalitats llingüístiques en les que es fixava sa senyoria per a proyectar el seu constitucionalisme (algunes d'elles, per desgràcia, en trànsit de desaparició), sino per l'enorme contradicció que supon lluitar pels drets de comunitats llingüístiques en escassa o nula consciència d'existir com a tals i en ínfima tradició lliterària, mentres el seu partit treballa àrduament per a borrar les versions oficials valencianes 'distintes de les catalanes', contra el sentir sociològic majoritari del poble valencià i contra l'història d'un idioma que donà lloc al segon sigle d'or d'una llengua romànica. O siga: per a perpetuar la consideració creixent del valencià com a 'dialecte', com a pas previ a la seua desaparició.

  Autoodi | Las Provincias

Página 3 de 3 PrimerPrimer 123

Etiquetas para este tema

Permisos de publicación

 • No puedes crear nuevos temas
 • No puedes responder temas
 • No puedes subir archivos adjuntos
 • No puedes editar tus mensajes
 •