Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la navegación y poder obtener estadísticas de uso. Al continuar con tu navegación significa que das tu consentimiento a nuestra política de cookies.

Continuar
Página 3 de 3 PrimerPrimer 123
Resultados 31 al 39 de 39
Like Tree25Me gusta.

Tema: Interessant artícul

 1. #31
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  Un atre.

  "Cataluña como sinónimo de mentira."

  https://laverdadofende.wordpress.com...mo-de-mentira/
  JOSE2 Le gusta esto.

 2. #32
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  Molt bo.

  "Hablan los jóvenes: Nuestra Historia manipulada por filólogos"

  Hablan los jóvenes: Nuestra Historia manipulada por filólogos*

 3. #33
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  El historiador John Elliott: 'Los jóvenes catalanes aprenden una Historia falsa'

  El historiador John Elliott: Los jóvenes catalanes aprenden una Historia falsa

 4. #34
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  Un atre artícul prou interessant.

  Aragón anticatalanista. Acerca de DIADA CATALUNYA 11 SEPTIEMBRE

  https://aragonanticatalanista.wordpr...11-septiembre/

 5. #35
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  Artícul d´Agustí Zacarés, responsable en Cap de Poble Democràtic (Coalició en Positiu) sobre la situació actual valenciana respecte a l´Estat espanyol. Mereix la pena llegir-lo.

  O justícia o revolta. Recuperem l'esperit de Vinatea. - Valencia News

 6. #36
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  Un atre artícul prou interessant, titulat "Valéncia i la II República" per Javier Navarro publicat en la web Cultura Valenciana.

  https://culturavalencianasite.wordpr...-ii-republica/

 7. #37
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  L´artícul que ha penjat Jor, obrint un fil sobre el mateix, ho arreplegue ací també.

  El valencianisme no és anticatalanisme

  JAVIER NAVARRO ANDREU

  6 abril 201700:09

  Despuix de militar durant 10 anys en vàries associacions culturals valencianistes, em plantege perque este moviment seguix estancat i no alvança tant com deuria. Molts hauran segut els factors segurament, com la falta de subvencions econòmiques, involucrar-se les entitats en proyectes polítics o acostar-se ideològicament a la dreta, marginant l'esquerra valencianista o nacionalista.

  Per a mi el valencianisme no és demanar la derogació de l'AVL, el valencianisme és promocionar la Normes d'El Puig (RACV) i preocupar-te d'escriure correctament el valencià. El valencianisme no és fer pintades, el valencianisme és netejar els grafitis que embruten el nostre patrimoni. El valencianisme no és anar a protestar a un acte d'ideologia pancatalanista i impedir la seua realisació, el valencianisme és fer paralelament un acte pacífic enaltint en més força que mai les nostres senyes d'identitat com a poble. Valencianisme no és omplir de pintura l'estàtua de Vicente Andrés Estellés, Joan Fuster o atre, el valenciancianisme és homenajar a Anfós Ramon, Antonio Ubieto, Lluis Fullana o Almela Vives. Valencianisme no és insultar a una persona per ser pancatalanista, valencianisme és debatre en arguments, perque l'història nos dona la raó, pero si perdem la compostura, haurem perdut la raó.

  El valencianisme no és anticatalanisme. El valencianisme no és odi, el valencianisme és AMOR. Amor a tot lo nostre. Segur que molta gent no estarà d'acort en mi, pero espere que per lo manco reflexionen en lo que vullc dir.

  Despuix de 10 anys els meus pensaments han canviant, pero les meues conviccions seguixen sent les mateixes i són tres: Real Senyera única bandera dels valencians, Regne de Valéncia l'únic nom per a la nostra terra, ya que fa justícia en l'història, i les Normes d'El Puig com a normativa de la nostra dolça llengua valenciana, ya que és l'única que respecta fidelment la nostra singularitat llingüística i independència idiomàtica.

  El valencianisme no és anticatalanisme . Las Provincias

 8. #38
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  M´ha agradat l´artícul.

  Maulets i botiflers, 310 anys més tart

  MIQUELO GARCÍA MALDONADO

  24 abril 201723:50

  Fa ya algunes décades que tant en Espanya com sobre tot ací en el Regne de Valéncia, hui nomenat llegalment Comunitat Valenciana, els llibres de text i els ensajos escrits per certs allumenats baix l'influix de no se sap be quin astre nos adoctrinen en perseverància, disciplina i persistència en la seua particular interpretació de l'història del nostre, en ocasions, malparat poble valencià.

  U dels capítuls que no pot faltar, com no podia ser d'atra manera, és el referit a la Guerra de Successió espanyola: successió a la corona d'Espanya que esclatà als pocs anys de morir sense descendència en 1700 Carles II, conegut de malnom com 'El Hechizado' puix pareix ser que no anava l'home molt cabal en els seus quefers diaris. Pero bo, això és un atre tema; lo cert és la disputa per la seua successió entre dos famílies reals europees de l'época: per un costat els Borbons encapçalat pel rei francés Felip V, per l'atre els Àustries encapçalats per l'archiduc Carles.

  El Regne de Valéncia junt a la Corona d'Aragó es posaren al costat d'este últim en el recolzament de Gran Bretanya, Portugal i els Països Baixos, mentres que Castella i França ho feyen en el bando del pretenent gal. Ademés era costum, a l'igual que ocorre ara, el nomenar en un sobrenom un tant despectiu als contrincants: en este cas 'botiflers', paraula derivada del francés 'beauté fleur', 'la bella flor', en clara referència a la flor de lis, símbol de la casa dels Borbons; i 'maulets', en alusió als partidaris de l'Archiduc, qui era recolzat en la seua majoria pels llauradors i gent de baixa classe social, utilisant el diminutiu de la paraula 'maula' entesa com a cosa de poc valor, en alusió a les classes socials més desfavorides, que eren les més pròximes ad este.

  El 25 d'abril de 1707 va ocórrer un fet que marcaria als valencians posteriors per a tota nostra vida: en les rodalies del port montanyós de la població d'Almansa, els botiflers derrotaren tant per número de soldats com per estratègies militars a les tropes dels maulets, ocasionant possiblement més de 10.000 baixes entre morts, ferits i presoners. Com a conseqüència d'este fet, el per qué no dir-ho, venjatiu Felip V, el 29 de juny d'eixe mateix any aboliria els nostres furs que dos anys abans havia jurat, llevant-nos l'identitat com a poble sobirà. Per lo que este 25 d'abril no és una data per a commemorar, simplement és una data per a recordar.

  Be, pero estàvem parlant d'eixos llibres que a voltes volen inculcar-nos unes idees subjectives en relació a determinats temes que de tant traure'ls el suc, repetint-los i sobretot adoctrinant a determinades classes socials, com dic, a la fi es fan realitat.

  Diuen que l'història l'escriuen els guanyadors. Hui les batalles no es guanyen generalment en armes, hui les batalles es guanyen utilisant els mijos de comunicació i sobretot en molts diners. Quant més diners se tenen més fàcil resulta que una determinada ideologia aplegue a tot el poble, i aixina i a base de repetir molt una mentira una i atra volta sense reparar en el mal que es pot fer, més veritat serà.

  Hui tenim una classe política en Valéncia que s'atrevix a dir-nos botiflers als que defenem nostra cultura, nostra llengua, nostres tradicions i en definitiva tot allò que nos fa diferents dins dels pobles d'Espanya, sense reparar que precisament ells lo que intenten és integrar-nos en una cultura o inclús en una geografia totalment aliena a la nostra, deixant perdre la nostra identitat com a valencians.

  En certa manera recorden ad aquells ilustrats del segle XVIII que promovien galicismes en el llenguage, en la moda, inclús en les costums i tradicions dels espanyols de l'época, autoproclamant-se la classe social intelectual i culta del moment, desdenyant i menyspreant als que no pensaren com ells i no adoptaren les seues idees afrancesades tant d'actualitat en eixos moments.

  Malauradament el 25 d'abril de 1707 continua estant de moda, continuem vivim en una societat que nos margina. Mentres als demés se'ls reconeix els seus antics drets i costums, ací se nos nega sistemàticament eixe reconeiximent, se nos margina en un món dominat per botiflers del segle XXI que en ocasions, moltes, reneguen de nostra pròpia idiosincràsia com a poble i nos fan viure en l'ostracisme més absolut. Per desgràcia, tenim polítics locals que favorixen ad atres terres per damunt de la nostra, mentres nos fan creure, en una absurda reinterpretació maniquea de la nostra història, que el fet de ser botifler és una qüestió de dretes o d'esquerres, de blau o sense blau, de valencià o català, pero la veritat és que no, la veritat és que aquell qui pretén reivindicar l'herència dels maulets del segle XVIII sempre reconeixeria els drets, la cultura, les tradicions, la llengua i el benestar dels valencians com a propis dels valencians i el fet diferenciador que el fa autèntic i genuí, mentres els botiflers voldrien eliminar tot principi d'identitat pròpia, eixa identitat que nos fa poder dir en orgull. «Yo soc valencià».


  Maulets i botiflers, 310 anys més tart . Las Provincias

 9. #39
  Mestre de lo Regne Avatar de Xavier
  Fecha de ingreso
  30 ene, 10
  Ubicación
  Castelló
  Mensajes
  2,849
  Un atre artícul.

  "Los mitos del independentismo: Ni fue Estado ni hubo Países Catalanes ni en 1714 era una democracia en ciernes"

  Los mitos del independentismo: Ni fue Estado ni hubo Países Catalanes ni en 1714 era una democracia en ciernes
  Daijon Le gusta esto.

Página 3 de 3 PrimerPrimer 123

Etiquetas para este tema

Permisos de publicación

 • No puedes crear nuevos temas
 • No puedes responder temas
 • No puedes subir archivos adjuntos
 • No puedes editar tus mensajes
 •