ANTOLOGIA DE LA BURRERA, L' ANALFABETISME I ATRES CATALANOANIMALADES (6).


Carod-Rovira, un valedor dels homosexuals.

Autor: Ferrer

Caga’t, lloret! Lo que ve a continuacio es tan brutal que no afegire cap comentari. El cientific catala de torn es diu “Aimerich Despuig” i la seua (ehem) tesis, “Va ser la guerra civil una invasió de Catalunya per part d'Espanya?” fon publicada en el forum de http://www.racocatala.com/ el dia 28-3-2006. Els subrayats son cosa meua.

”És una coincidència que 2 dies abans de la guerra civil Catalunya s'hagués declarat independent? Ja sé que la guerra no es va montar en 2 dies, però segur que l'independència de Catalunya tampoc no es va decidir en un temps curt. Segur que era una cosa que es veia venir. Segur que en Franco tenia un especial odi envers els catalans.
Segur que els espanyols quan venien a Catalunya se sentien totalment estrangers (en aquell temps la gran majoria dels habitants de Catalunya eren d'origen catalÃ*). Segur que els molestava molt que a Catalunya tothom parlés catalÃ* i que fos un catalÃ* autèntic, no pas catanyol com ara, el qual devia sonar per a ells tan diferent com el francès. Segurament també tenien enveja del grau de desenvolupament de Catalunya (per exemple, de 24 tallers de fabricació de cotxes que hi havien a l'estat, 20 eren a Catalunya). Segur que els molestava molt que molts catalans tinguessin serioses sospites que Colom era catalÃ* (en aquell temps hom no ho considerava una idea ridÃ*cula, com passa a molts catalans en l'actualitat). Probablement aquest va ser un dels motius que es construÃ*s una estÃ*tua en honor seu al port de Barcelona (és una hipòtesi meva, en realitat no en tinc ni idea). Segur que a molts espanyols els feia molta rÃ*bia que simplement no fossim espanyols, tinguessim o no idees d'independència. Segur que els feia molta rÃ*bia que els catalans portessim el fet de ser catalans com la cosa més normal del món, estiguessim polititzats o no, ja que simplement, erem catalans. Segur que els feia molta rabia que els catalans no tinguessim auto-odi, llavors.

Aquests, de fet, són els motius pels quals es van fer totes les altres guerres entre Castella i Catalunya. La guerra civil va ser una més d'aquestes. Els mateixos que la varen fer, tant d'un costat com de l'altre, podran dir que no, que ho feien per ideals de classe. I aixÃ* va ser en part. Però allò que va fer que els catalans, valencians i balears ens unissim en el combat no va ser una idea de classe, sinó més aviat una idea de nació, i el fet que parlessim la mateixa llengua. SÃ*, madrid ere en el nostre bÃ*ndol. I? com ja he dit, en part era una qüestió d'ideals de classe, però en la major part, no.

Per què us negueu a acceptar aquest fet? Per què us negueu a acceptar que sou catalans? D'on ve l'auto-odi catalÃ*? És realment un misteri. Per què tants catalans es resisteixen a creure's que els catalans vÃ*rem descobrir Amèrica quan estÃ* provadÃ*ssim per milers de proves tan concloents que es podrien fer servir en un judici i, en canvi, els encanta explicar històries de bascos que varen arribar a Amèrica, que, si bé és perfectament possible, com a mÃ*xim només hi ha algun indici que això passés?”