Círcul Cívic exigix a l´Ajuntament de Castello que s´abstinga de posar un carrer a Estellés ~ Círculo Cívico Valenciano · Circul Civic Valencià

Círcul Cívic exigix a l´Ajuntament de Castello que s´abstinga de posar un carrer a Estellés

Davant la notícia apareguda recentment en el diari Mediterráneo de Castelló: "El pleno municipal de Castellón acordó el jueves 28/02/2013 la adhesión a los actos de la Acadèmia Valenciana de la Llengua de nombramiento del difunto poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés como Escritor del año. Además, se le otorgará una calle o plaza en la capital en cuanto sea posible. Lo más importante es que este acuerdo ha sido consensuado por los grupos del PP, PSPV-PSOE, Bloc y EU"; Círcul Cívic Valencià ha remés al consistori castellonenc una queixa oficial, solicitant la desestimació de l´acort plenari pel qual s´otorgarà un carrer al catalaniste Vicent Andrés Estellés.


Des de Circul Civic Valencià, exigim a l´Ajuntament de Castello i al seu alcalde, sr. Bataller, que s´abstinga d´adherir-se a qualsevol activitat proposta per la catalanista AVL, i en concret, en este cas, de fer homenages a personages de perniciosa ideologia, lesiva per a les senyes d´indentitat valencianes, i que han significat l´alienacio cultural i llingüistica del poble valencià i la seua llaminacio social.

Per supost, rebujem de ple l´intencio del consistori castellonenc de posar un carrer al sr. Estellés. Estimem que eixes politiques d´ensalzament de les glories lliteraries catalanes i/o catalanistes, són més propies d´ajuntaments gestionats per les opcions fusterianes de l´esquerra catalanista que d´un ajuntament gestionat pel supost "garant de la defensa de les senyes d´identitat valencianes", el PPCV.