Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la navegación y poder obtener estadísticas de uso. Al continuar con tu navegación significa que das tu consentimiento a nuestra política de cookies.

Continuar

Usuaris Online

En total hay:
155 visitantes y
0 usuarios registrados
Ultimo registrado: Migue10
Lista de usuarios:


Temas: 31,968
Mensajes: 366,315
Lecturas: 41444630
Respuestas: 335837
Usuarios: 5281

EL PALLETER


L ' ENCICLOPEDIA


Firefox 27 en Valencià


Aplicacio per a AndroidNostres Campanyes

Conseguido

Seguix-nos...


Informe Freedom


Curs de Llengua Valenciana


Hemeroteca

Conseguido

Llengua Valenciana


Tria l'Idioma

Español   Valenciano

Conferencies en el GAV


Visites


Visitas

Mes noticies


AVLL I R. LLULL “PARLEM LA MATEIXA LLENGUA”
AVLL I R. LLULL “PARLEM LA MATEIXA LLENGUA”
AVLL I R. LLULL “PARLEM LA MATEIXA LLENGUA”

 

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVLL) i l'Institut Ramon Llull (IRL) han obert este dijous una "llarga trayectoria" de colaboracio en la firma d'un conveni que permetra mantindre tres lectorats de llengua i cultura propies en atres tantes universitats europees.

 

 El president de l'ent normatiu del valencià, Ramon Ferrer, ha agrait a l'IRL que vinga en "el seu auxili" despres de que els aportaments economics que feen a esta iniciativa la Generalitat valenciana i l'universitat s'hagen retallat.

 

L'acort ha segut subscrit en la seu de Sant Miquel dels Reins per Ramon Ferrer i el director de l'IRL, Vicenç Villatoro, i en ell se materialisen i concreten les negociacions mantingudes des de fa mesos entre els maxims responsables de les dos institucions.

 

L'objectiu del conveni es finançar i continuar en els lectorats valencians en l'exterior en les universitats de Cambridge (Regne Unit), Turín (Italia) y Amiens (França) durant el proxim curs, en colaboracio en el Ramon Llull, l'Universitat de València i l'Universitat Jaume I.


L'acort permet finançar en 60.000 euros esta activitat, 24.000 dels quals son aportats per l'AVLL i el restant pel Ramon Llull.

 

En este punt, el president de l'Acadèmia ha explicat que "en este moment la Generalitat valenciana no pot seguir promocionant esta llabor i l'universitat tambe ha arreplegat la seua  aportacio per lo que l'AVLL necessitava un 'partner' que poguera portar avant estos lectorats perque era un crim tallar-los".

 

"L'IRL ha vingut en nostre auxili per a portar avant, no nomes estos tres lectorats, sino que haura mes", ha agregat.

 

Per la seua part, Vicenç Villatoro ha manifestat que l'acort "te una doble importancia", ya que, en primer lloc, la seua contingut es practic, real i efectiu.

 

"LA MATEIXA LLENGUA”

 

Ademes, ha subrallat que "posseix un contingut simbolic, ya que es la primera volta que se firma un document ent les dos institucions".

 

"Si les dos institucions anem a la volta en l'ensenyança d'una llengua en una universitat estrangera es perque estem parlant de la mateixa llengua", ha raonat Villatoro, "respectant totes les peculiaritats i denominacions".

 

Finalment, el representant de l'IRL s'ha mostrat segur de que els governs catalans i balear "vorien en bons ulls" la possibilitat de que la Generalitat valenciana s'incorporara a esta entitat.

 

Font: EuropaPress.es


Enviado el: 26 de Juliol de 2012 a las 18:32:50 (1320 Lecturas)


Puedes consultar esta misma pagina en: Español - Llengua valenciana

Comentarios:
Usuario: Tirant
Coño. Ahora van a ser directamente los catalanes quienes pagarán la nómina de los pan catalanistas de la AVL.